۱۸ بهمن ۱۳۹۰، ۱۵:۴۳

محمدی زاده اعلام کرد:

بهبود هوای تهران در همه مولفه‌های زیستی/ آغاز به کار مرکز پایش و کنترل آنلاین

بهبود هوای تهران در همه مولفه‌های زیستی/ آغاز به کار مرکز پایش و کنترل آنلاین

رئیس سازمان محیط زیست گفت: وضعیت هوای تهران در سال جاری در همه مولفه‌های زیستی به غیر از ذرات کمتر از 2.5 میکرون نسبت به سال قبل و دو سال گذشته بهتر شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد محمدی زاده در مراسم افتتاح مرکز پایش و کنترل آنلاین سازمان محیط زیست کشور که پیش از ظهر دوشنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد، گفت: این اقدام که شاید تکمیل آن سالها طول بکشد به عنوان یک انقلاب و تحول بنیادین تلقی می‌شود که به سازمان محیط زیست که یک دستگاه نظارتی و حاکمیتی است در امر نظارت و کنترل و پیگیری تخلفات در دستگاههای مجری چه در حوزه دولت و چه در بخش خصوصی کمک بزرگی می‌کند.

به گفته وی، سازمان محیط زیست برای اینکه امر حفاظت از محیط زیست را محقق کند نیاز به اطلاعات دارد و مرکزی که این اطلاعات را فراهم کند در حقیقت اصلی‌ترین رکن ماموریت سازمان محیط زیست است.

محمدی‌زاده با بیان اینکه 85 هزار واحد صنعتی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: تا کنون این واحدهای صنعتی به شکل موردی مورد بررسی و نظارت قرار می‌گرفتند و با این شکل کنترل شاید تنها دو بار در سال امکان داشت که تخلفی قابل استناد کنترل شود.

به گفته وی تا کنون نه صحت، نه سرعت، نه امانت و نه وسعت کار به گونه‌ای نبود که سازمان محیط زیست بتواند ماموریت خود را مبنی بر نظارت به طور کامل انجام دهد. اما با راه اندازی این مرکز اطلاعات کامل و جامعی در اختیار سازمان محیط زیست قرار می‌گیرد.

به گفته رئیس سازمان محیط زیست، با راه اندازی این مرکز گستره اطلاعات بسیار وسیع شده و اکنون می‌توانیم در حوزه‌هایی ورود پیدا کنیم که تا کنون نه تنها هیچ حضوری نداشتیم بلکه استانداردی برای بررسی آن حوزه وجود نداشت.

وی افزود: نکته دیگر بسیار باارزش راه اندازی این مرکز صحت تمام اطلاعات است به گونه‌ای که اکنون در مواقعی حتی می‌توان به صورت 24 ساعته اطلاعات یک حوزه را رصد کرد و با تحلیل این اطلاعات به سمت اهداف نظارتی سازمان حرکت کرده و دیگر تنها براساس اطلاعات مقطعی عمل نمی‌کنیم.

محمدی‌زاده اظهار داشت: نکته با اهمیت دیگر راه اندازی آن دستگاه شفافیت اطلاعات است زیرا بر اساس این اطلاعات مستند دیگر هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که ماموران محیط زیست غرض ورزی دارند و در محاکم قضائی به راحتی می‌توان اطلاعات مستند را ارایه داد و دستگاه‌های متخلف دیگر قادر نیستند تخلفات خود را پنهان کنند.

به گفته وی، این مرکز از یک سطح تکنیکی بسیار بالا برخوردار است و در آن تمام روشهای سنتی با روشهای مدرن جایگزین شده‌اند.

رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: همخوانی سیستم‌‌های کنترلی در دستگاههای مختلف جنبه دیگر این اقدام است که می توان براساس آن در خصوص یک موضوع تمام دستگاه‌ها تحلیل واحدی ارایه داده که این امر در دنیا کم نظیر و در منطقه بی‌نظیر است.

به گفته وی، راه اندازی بسترهای مخابراتی با پهنای باند بسیار خوب و قوی در سازمان محیط زیست، ظرفیت سازی الکترونیکی بسیار خوبی است که می‌توان از آن برای هماهنگ کردن سیستم‌های مختلف در دستگاههای مختلف کشور استفاده کرد.

به اعتقاد محمدی‌زاده، راه اندازی این سیستم تکلیف قانونی‌ای بود که به عهده سازمان محیط زیست بوده و امروز با راه اندازی آن می‌توان به تشکیل یک بانک اطلاعاتی جامع در سازمان محیط زیست امیدوار بود.

رئیس سازمان محیط زیست یادآور شد: از این ظرفیت محققان، دانشجویان و همه علاقمندان به محیط زیست که مایلند اطلاعات به روز داشته باشند می‌توانند برای دسترسی به اهدافشان استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت هوای تهران در سال جاری در همه مولفه‌های زیستی به غیر از ذرات کمتر از 2.5 میکرون نسبت به سال قبل و دو سال گذشته بهتر شده است، تصریح کرد:‌ در حال حاضر افرادی که تنها قصد سیاه نمایی و تخریب خدمات سازمان محیط زیست را دارند می توانند با استفاده از این اطلاعات و مستندات که سازمان محیط زیست به صورت لحظه‌ای در اختیار آنان قرار می دهد تحلیل صحیح‌تر و صادقانه‌تری از وضعیت هوای تهران داشته باشند.

به اعتقاد محمدی‌زاده، راه اندازی مرکز پایش و کنترل محیط زیست کشور در سازمان محیط زیست به این معنی است که ما در این سازمان هیچ چیز برای پنهان کردن نداریم و کشورهای سراسر دنیا می‌توانند از این اقدام الگو گرفته اگرچه معتقدیم هنوز در این مسیر توسعه یافتگی نقص وجود دارد و بایستی این نقص‌ها برطرف شوند.

به گفته وی، این مرکز برای علاقمندان به طبیعت هم دریچه‌ای باز کرده تا به صورت آنلاین از ظرفیت‌های طبیعی اقصی نقاط کشور مطلع شوند.

رئیس سازمان محیط زیست افزود: این افراد می‌توانند با استفاده از امکانات مجازی زیبایی‌های طبیعی و واقعی کشور را در اختیار داشته باشند و از شرایط و وضعیت 240 منطقه حفاظتی کشور و چگونگی امکان بازدید آنها به صورت لحظه‌ای مطلع شوند.

به گفته وی، با راه اندازی این سیستم نظارت و کنترل صنایع بزرگ راحت‌تر بیشترمی‌شود و واحدهای سیمان آبیک، واحد ایرالکو در اراک، نیروگاه شازند، نیروگاه شهید منتظری اصفهان که دارای مشکلات زیست محیطی هستند بایستی بدانند که بعد از این با سخت‌گیری و جدیت بیشتری نظارت می‌شوند و در صورتی که مشکلاتشان را رفع نکنند سازمان محیط زیست با آنها برخورد قانونی خواهد کرد.

به گفته محمدی زاده، در حقیقت این سیستم با شفاف سازی به سازمان محیط زیست قدرت لازم برای استفاده از ابزارهای قانونی‌اش را داده است.

وی یادآور شد: با استفاده از ظرفیت‌های این سیستم با کمک رسانه‌های ملی و مطلوب سازمان محیط زیست قصد دارد در آینده نزدیک اطلاعات زیست محیطی را مانند اطلاعات هواشناسی در باکس‌های خبری به اطلاع مردم برساند.
 


 

کد خبر 1528363

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha